Site Overlay

“Makeup is not a mask that covers up your beauty; it’s a weapon that helps you express who you are from the inside.” – Michelle Phan

3 Sfaturi pentru începători: Ce mâncăm când mergem la sală #1

image
Astăzi vreau să abordez un subiect foarte important pentru toți noii iubitori de sport și mai ales a sălii de fitness.

Părerile sunt împărțite, organismele sunt diferite, noi suntem unici. E firesc. Ce mâncăm, ce bem și ce exerciții facem depinde de fiecare în parte. Ca în orice altceva, există extreme dar și căi de mijloc. Ceea ce trebuie să știi este că, alimentația face diferența. Mai popular spus mâncarea face diferența.

1. Nu te lua după alții.

Crezi că am zis ceva banal dar află că nu e așa și este un bun început. Am cunoscut, am văzut și am auzit tot felul de obiceiuri alimentare. Persoane care după sală mergeau la fast-food și băgau o shaorma sau la “Mec’ ” vreo două-trei sandvișuri. Persoane care-și umpleau “ghiozdanul” înainte de a merge la sală sau persoane care nu mâncau de fel. Ei poate (sigur) nu știu cât de mult dăunează și că cel mai probabil le îngreunează și încetinește munca, dar pentru că după nu știu câți ani de sală au o structură atractivă, tindem să îi/le luăm ca exeplu pozitiv. Greșit! Poate tu după ce termini exercițiile și înfuleci o shaorma, ai să vomiți sau în cel mai rău caz ai să anulezi orice ai realizat în ziua respectivă la sală. Poate tu dacă îți umplii stomacul înainte de a face efort, nu te vei putea mișca bine, te va lua somnul sau vei obosi mai repede. Poate tu dacă nu mănânci corespunzător, leșini după 15 minute de alergat pe bandă. Nu te lăsa influențat de alții și dacă ai deja un tipar, nu-l schimba. Dacă ai impresia că ceva trebuie schimbat, cere părerea unui specialist sau informează-te pe Google. Orice ai face, amintește-ți că ești unic/ă și ce funcționează pentru unii nu funcționează și pentru tine.

2. Respectă un program.

A respecta un program aduce ceva ordine în orice vrei să realizezi. Așa cum respecți o rutină în exercițiile pe care le faci, la fel trebuie respectată o rutină în alimentația pe care o ai. Știu că poate deveni dificil să mănânci la aceleași ore, să alternezi alimentele, să urmărești anumite obiective, să consumi destule lichide zilnic dar puțin câte puțin, schimbările mici și pașii de bebeluși, te vor aduce pe calea cea dreaptă! Hahahah sună ciudat dar nu contează. Ideea e că orice decizi să mănânci încearcă să-ți faci un program, după bunul plac sau cu ajutorul cuiva specializat și vei vedea diferența. Nu degeaba am insistat atât pe importanța micului dejun în articolul de AICI. Vei stabili puțină ordine în haosul organismului tău.

3. Fă alegerea potrivită

Spuneam mai sus de urmărirea anumitor obiective și vreau să mă fac înțeleasă. Pentru că suntem diferiți, avem și diferite aspirații. Poți merge la sală ca să depui masă musculară, ca să mai elimini din straturile de celule adipoase adică din grăsime, pentru a-ți întări rezistența etc. Acestea se realizează în mare parte prin tipul de exerciții și rutina aleasă dar o altă mare parte prin alimentație. Nu cred că reușești prea repede să scapi de grăsime dacă pe lângă exerciții fizice mănânci mai mulți carbohidrați decât vitamine/proteine/fibre. Totul are un rol în silueta ta, chiar și temuții carbohidrați. De exemplu, dacă îi consumi într-o cantitate echilibrată cu câteva ore înainte de exerciții, sunt o foarte bună sursă de energie.

image

Poate nu pare important dar din proprie experientă spun că sunt primii trei pași perfecți spre schimbare. Dacă titlul spune că este pentru începători nu avea rost să încep să vorbesc despre proteine și “cheratine” fără ca măcar să existe o bază înainte. Am vrut și sper că am reușit să explic cum stă treaba cu mâncarea și mersul la sală dar normal că nu mă opresc doar la atât.

În articolul viitor îți voi prezenta mai detaliat ce afecte au anumite alimente, ce face bine, ce face rău. Când sunt indicate mesele și ce să alegi.

image

sursă poze: Pinterest

În final, învechita zicală în care eu cred:
Ești ceea ce mănânci!

Cu drag,

image

👍💗Dacă ți-a plăcut acest articol și ți se pare util, dă un Share să-l citească și prietenii tăi.

🎀Mă mai poți urmări pe :

💛Facebook💜Twitter💚Instagram💙
💌💭Dacă ai întrebări nu ezita să mă contactezi.

👍Like 💭Share 👀Follow

7 thoughts on “3 Sfaturi pentru începători: Ce mâncăm când mergem la sală #1

  1. Imi place atat de mult cum scrii ❤️ nu mi se intampla des sa citesc 10 articole de la o singura bloggerita si inca sa continui. Faci o treaba minunata cu acest blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2019 MMaraStyle. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes
Scroll Up