Site Overlay

Cum să rămâi motivat!

image

Ce mai mare problemă atunci când vine vorba de mers la sală, de făcut exerciții acasă, zumba, fitness, pilates, alergat, tot ce ține de sport, nu e efortul fizic în sine, ci motivația. Nu știu cum face dar fuge, se evaporă ea cumva și ne lasă baltă. Ca să o ținem aproape de noi, trebuie hrănită, nu? Logic! Hai să nu mai aberez aiurea și să fac o listă cu 6 lucruri pe care le fac ca să-mi mențin motivația!

1. Nu forța!

La început poate să fie dificil. Transpirație, oboseală, febră musculară.. Acestea sunt motive destul de bune care te fac să renunți. Cel mai bine este să faci totul treptat. Când simți că ai obosit, oprește-te, bea puțină apă și vei avea un plus de energie.

2. Alege exerciții ușoare!

Te întrebi cum te ajută asta să rămâi motivat? Pai, nu suntem superoameni cu superputeri. Nu trebuie să începi direct cu exerciții care promit multe dar te pun în dificultate. Mai bine te pregătesti treptat pentru ce e mai greu. Asta te va face să fi mai motivat, să ajungi la exercițiile pe care îți dorești să le faci și nu vei renunța că e greu.

3. Ascultă muzică!

Ce îți poate da mai multă energie ca un energizant? Muzica! În căști sau tare în boxe, te asigur că vei avea mai multă putere, mai multă energie și mai multă….motivație.

4. Stabilește-ți un obiectv!

Că e o persoană (idol) de care îți place și ai vrea să ajungi la aceleași rezultate ca ea, că e o poză cu un abdomen plat cu pătrățele sau un fund bombat, că e un video, orice este bun. De fiecare dată când vei vedea acel ceva, se va naște dorința care te motivează să perseverezi.

5. Răbdare!

Din nou același principiu, că totul trebuie făcut pas cu pas! Nu te aștepta ca după două săptămâni de exerciții să vezi diferențe uriașe. Nu crede că te vei transforma într-un timp scurt. Vei fi dezamăgit. Și nu forța ( punctul 2) ca să ajungi la rezultate mai rapide pentru că vei avea de suferit (întinderi sau rupturi musculare, stări de amețeală, greață, oboseală generală, dureri). Totul se face treptat.

6. Poze, poze, poze!

Când te-ai hotărât să pornești pe acest drum, o sursă de motivație vor fi pozele….proprii. La început vei fi entuziasmat/ă și vei crede că nu ai nevoie de motivație din alte părți dar să știi că va trece. Dacă îți faci o poză la început de drum, o poză după o săptămână, o poză după două săptămâni și tot așa, vei vedea mai clar schimbările. Îți va fi mai greu să renunți când vezi că ai ajuns într-un anumit punct. Te vei simți mai motivat/ă să continui când vei vedea diferența dintre ziua 1 și ziua 30.

Sper ca aceste mici sfaturi să te ajute pe viitor!

Cu drag,

image

Take care!
Kisses!
💋

For more
don’t forget to :
Like⭐Share⭐FollowMe

💛
Bloglovin
💙
Facebook
💜
Twitter
💚
Instagram
💞

24 thoughts on “Cum să rămâi motivat!

  1. Am mai vazit diferite postari pe tema asta si chiar as vrea sa scriu si eu , eu am probleme cu spatele si am nevoie de gimnastica medicalamai mereu , am avut o perioada in care mergeam la o sala speciala insa cum a venit frigul am renuntat ,acum daca da cadura ma duc inapoi , toate sfaturile tale sunt bune si incerc sa le pun in practica.Succes 😘

  2. Cu motivatia stau bine, ca nu am vreun mare obiectiv de atins (gen X kg in minus). Stau foarte rau cu timpul si in mod constant am impresia ca mai imi trebuie inca 10 ore in plus pe zi ca sa fac tot ce imi propun si sa ma si relaxez 😀

    1. Timpul e dușmanul tuturor…dar când începi să faci exerciții ( nu neapărat pt slăbit dar și pentru construcție musculară etc) dispare motivația și rămâne lucrul pe mai puțin de jumătate făcut e și mai rău ! :))

    1. Se pare că în ultimul timp mă sincronizez cu activitățile cititoarelor!:)) Urmează pașii daaaaa? Să te ții că merită. Din toate punctele de vedere. Te pup!:*

    2. 😂😂😂 Norocul meu (glumesxc, știi nu?) că-i insta nou făcut pentru blog și nu am multe poze. Pe celălalt am uitat să-l mai folosesc :))

    3. Dap. M-am gândit că pe insta normal al meu e prea multă istorie personală așa că am făcut altul. Cred că wordpressul are nevoie de o secțiune specială de chat pentru noi!😂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 MARA. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes
Scroll Up