Site Overlay

Esti makeup artist? Iata cum sa-ti faci singura pozele pentru portofoliu!

Dacă ai ajuns aici atrasă de titlu, înseamnă că nu sunt singura care a hotărât să-și contruiască portofoliul fără ajutorul unui fotograf… sau mai multi.


Vreau să încep prin a spune că în nici un caz nu consider munca unui fotograf inutilă sau că oricine poate face asta. Și nici nu cred că ce am realizat eu singură se poate măcar compara cu rezultatele pe care le-aș fii obținut cu un profesionist. Apreciez munca lor și îmi doresc să ajung să lucrez împreună cu adevărați profesioniști în domeniu. Asta ca să elimin orice dubiu din start.

De ce singura?

La început de drum, în orice domeniu am lucra, resursele sunt mai limitate. Poate nu avem un buget special alocat pentru a plăti un photoshooting și ne bazăm mai mult pe pozele before&after făcute cu telefonul. Poate că din cele 10 e-mail-uri trimise ți se răspunde doar la unul. Poate că după ce ajungi să lucrezi cu cineva, nu ești mulțumită de rezultate, nu ai fost pe aceeași lungime de undă cu fotograful și pozele n-au ieșit chiar cum îți doreai, iar acum nu mai ai alți bani să o iei de la capăt.

Sunt mulți factori care te pot împinge spre a-ți dori să înveți să-ți faci singură pozele pentru portofoliu și nu-i nimic greșit cu asta.

În cazul meu, o dezamăgire m-a determinat să încerc să îmi construiesc portofoliul singură. Poate nu-i cel mai ok, dar nici pozele de genul before&after nu mi se par foarte profesionale și nu cred că dau bine într-un portorfoliu adevărat. Într-adevăr, sunt uneori socante transformările, dar eu vreau mai mult de atât. Vreau poze pe care și clienta le poate folosi pe rețelele ei de socializare, vreau poze frumoase și clare care să surprindă machiajul la adevărata lui valoare, nu doar selfie-uri. Cred că ați înțeles ideea.


Cam de aici mi-a venit ideea să filmez tot procesul de creare.

E ceva bătaie de cap, dar e posibil, și chiar dacă nu ies bine pozele din prima, nu pierzi bani și nici timpul pentrecut nu se poate considera pierdut, pentru că înveți. Și la al doilea pohotshoot vei avea rezultate mai bune. 


Sincer nu știu câți makeup artiști mai pun accentul pe ideea de ”portofoliu”. Știu că acum ”portofoliul” e doar o pagină de Facebook sau de Instagram, știu că pozele before&after au cel mai mare efect. Eu însă vreau să pun accentul pe calitate și profesionalism.

Pentru alte poze făcute pentru portofoliu click aici

Am filmat câteva zile, de când am programat întâlnirea cu Antonia, modelul meu din video, până când s-a încheiat photoshootingul. Printre cadrele filmate mai găsiți câteva secunde cu noul membru al familiei, Norocel, un motănel negru, cum mi-am organizat spațiul de lucru, discuții despre care sunt pașii pentru a organiza totul, ce trebuie să vorbiți cu modelul și alte sfaturi pe ici pe colo. Și bine înțeles cadre din timpul photoshooting-ului 😄


Sper să vă placă ideea pentru că mai urmează clipuri de genul acesta! Vreau să implic și fotografi adevărați, să mai organizez photoshooting-uri și să vă mai iau cu mine în spatele camerelor.

click pentru a da play

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 MARA. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes
Scroll Up