Site Overlay

Cum să treci de la tăiat la împins cuticulele!

     Bună din nou, sper că ai parte de un început de săptămână liniștit.

Astăzi vreau să-ți vorbesc despre cuticule. Eu mereu am avut probleme cu ele și m-am gândit că te-ar ajuta și pe tine să afli cum am scăpat de griji.

În primul rând trebuie să știi ce fel de cuticule am eu și dacă și tu te confrunți cu aceleași probleme că și mine, asta ca să știi dacă să citești în continuare sau nu.

Cuticulele mele cresc repede, sunt uscate și se exfoliază -câteodată sângerează. Din cauză că ele cresc repede, mereu am ales o metodă rapidă de îndepărtare a lor dar care este greșită și anume tăierea.

De câteva săptămâni am renunțat și pentru asta m-am documentat bine de tot înainte. Știam deja ce trebuie să fac dar am vrut să mă asigur și să citesc ceva păreri din partea medicilor. Ca să nu reproduc același lucru poți să dai un click Aici și să citești direct de la sursă de unde poți afla rolul cuticulei și sfaturi.

Prin tăierea cuticulelor te expui riscului unei infecții ale unghiei, înțepături, răni care se pot transforma foarte ușor în ceva urât și dureros.
Crede-mă am avut parte de destule pățanii și de aceea am decis să îți spun și ție ce am făcut să scap de probleme.

1. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă hotărăsc. Vei avea rezultate mai bune dacă după ce alegi să îți împingi cuticulele nu vei reveni la vechiul obicei. După ce ai luat hotărârea, taie cuticulele pentru ultima data și ia-ți adio de la această tehnică greșită și traumatizantă pentru cuticulele tale.

2. În timp ce ele cresc și tu urmezi cursul zilelor, fă-ți timp și treci pe la un magazin cu produse pentru unghii. Alege de acolo un exfoliant de cuticule, un ulei de cuticule, o pilă finuță și bețișoare pentru cuticule din bambus sau trandafir sau ce găsești, nu contează. Dacă cumperi și un lac tratament pentru creșterea sau întărirea unghiei e perfect.

image

Bețișoare din lemn de portocal

image

Exfoliant cuticule

image

Ulei hidratant de îngrijiri a cuticulelor

image

Pilă cu granulație fină aici

3. Când crezi că e timpul pentru îndepărtat cuticulele, alungă instinctul de a pune mâna pe forfecuță și adu-ți aminte că tocmai ai cumpărat niște chestii pentru cuticulele alea.

4. Începe prin a-ți aplica exfoliantul de jur-împrejurul unghiei pe cuticule. Lasă-l să acționeze aproximativ 5 minute și îndepărtează-l prin masaj cu degetele sau cu un prosopel. Vei vedea că ele s-au înmuiat deci sunt gata de împins.

5. Cu bețișorul de lemn împinge delicat cuticulele spre baza unghiei, fără a le răni sau a-ți zgâria unghia. E posibil să observi piele moartă care se exfoliază de pe unghie, nu o lăsa acolo ci îndepărtează-o finuț tot cu bețișorul.

6. După ce ai făcut asta la toate unghiile, cu pila îndepărtează ușor restul de piele moartă. Ai grijă să nu te rănești. Dacă simți usturime nu continua, înseamnă că nu mai este nimic acolo din ce nu ar trebui să fie.

7. Dacă folosești tratamente pentru unghii, acum e timpul să le aplici. Eu folosesc un lac pentru întărirea unghiei. Dacă nu, poți începe direct cu baza pentru ojă, oja și restul. Asta dacă nu ai deja toate acestea. ( dacă, dacă, dacă)

8. La final intră în rol și uleiul, să nu crezi că l-ai cumpărat degeaba. Masează fiecare unghie în parte insistând la cuticule și manichiura ta este gata.

Mbon, acum să nu crezi că asta trebuie să faci mereu. Partea bună este că, dacă îți hidratezi în fiecare zi cuticulele și nu lași uleiul ăla să stea degeaba, vei avea niște cuticule foarte frumoase. De fiecare data când le hidratezi nu uita să le împingi. Astfel nu va trebui să treci prin toți pașii zilnic, ci doar săptămânal sau chiar o dată la două săptămâni.

Partea proastă este că, dacă până acum îți tăiai cuticulele, nu vrei avea un rezultat mulțumitor de prima dată. E posibil să stea puțin zburlite ( ai grijă să le hidratezi altfel se vor rupe și se vor jupi sau se vor crăpa ) ori să aibă un aspect dezordonat ca să zic așa. De aceea trebuie să te lupți cu instinctul de a le tăia. După o săptămână, două, depinde de persoană, timp în care le hidratezi și le împingi, vei vedea că treptat vor avea un aspect din ce în ce mai profesional.

Dacă ai dubii te provoc să fotografiezi tot procesul, cum arată după ce le-ai tăiat, cum arată după prima dată când le împingi și tot așa până vei avea acel rezultat mult dorit. Nu vei regreta!

Așa am procedat eu și am scăpat de tăiat cuticule! Sper că am explicat într-un mod ușor de urmat și sper să te inspire pentru o schimbare.

Nu uita să-ți hidratezi mâinile și cuticulele în fiecare zi!
Cuticule frumoase îți doresc!! Pa-paaa!!

Cu drag,
image

Take care!
Kisses!
💋

For more
don’t forget to :
Like⭐Share⭐FollowMe

💛
Bloglovin
💙
Facebook
💜
Twitter
💚
Instagram
💞

11 thoughts on “Cum să treci de la tăiat la împins cuticulele!

  1. Uite ca acesta este un demers pe care l-am evitat in continuu si tot cu forfecuta in mana sunt. De fiecare data mi-a lipsit hotararea aceea si pe de alta parte nici nu am avut vreo problema de la taiat si arata si foarte ok. Sper sa ma mobilizez si sa trec la impins cu drag si spor.

    1. Hahahahahha :))) Eu am tot întâmpinat probleme, minore dar mai mereu aveam un deget cu inflamație ca cei mici, știi? Nici nu mă hidratam corespunzător dar probabil așa este în cazul meu. Am reușit într-un sfârșit și nu-mi mai tai cuticulele și sunt foarte mulțumită! Mult succes și ție când vei începe tranziția :))

    1. Da am observat și eu într-un sfârșit. Eu am tot amânat pentru că îmi cresc repede cuticulele și nu am avut răbdare să trec de la una la alta. La început stăteau ridicate așa și nu ma rezistam, le tăiam! :))

  2. Procesul este interesant si mi-as dori sa ma pot tine de el. Eu tot la capitolul taiat cuticule sunt si inca nu am renuntat la forfecuta dar mi-as dori!!! Am sa imi procur materialele necesare si dupa asta sa vad ce iese

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 MARA. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes
Scroll Up