Site Overlay

Cartea pierduta a vrajitoarelor de Deborah Harkness – recenzie

Ies puțin din sfera Beauty ca să vă invit la lectură. Gusturile în materie de cărți diferă. Ceea ce îți place ție, mie poate mi se pare plictisitor și invers.
Cartea pe care o propun este S.F. ce e drept și nu știu câți dintre voi sunteți iubitori de S.F. dar vreau să precizez că această carte e mai mult decât atât.
Conține date istorice adevarate, acțiune, suspans, dragoste, crimă, cam tot ce îți poți dori să găsești într-o carte.
Nu este o poveste de adormit copiii. Este chiar o carte ” grea ” cum se spune. Trebuie să fi atent să nu te pierzi în istorie. Este fascinantă pur și simplu și cred eu, te face să privești totul dintr-un alt punct de vedere. Să nu mai spun că majoritatea miturilor pică. Dar gata, nu vă mai spun eu nimic, vă las să descoperiți singuri.

Este vorba de :

A Discovery of Witches  / Cartea pierdută a vrajitoarelor – Deborah Harkness

image

” La început a fost absență și dorință
  La început a fost sânge și teamă
  La început a fost o descoperire
a vrăjitoarelor ”

Este prima carte din trilogie, cartea care o dată ce ai început să o citești, nu te mai poți opri. Vrei mai mult și mai mult.. iar când se termină nu vrei altceva decât să pui mai repede mâna pe următoarea parte.

image

Continuarea o găsim în a doua carte din trilogie şi se numește Scoala Nopții / Shadow of Night. Din nou, plină de acțiune și suspans vrei să știi mai mult, să descoperi mai mult, să citești continuarea.

image

A treia și ultima carte este intitulată Cartea vieții / The Book of Life.

Tot ce pot să spun este că după ce o termini nu dorești altceva decât să apară o  continuare!! Sau să vezi filmul după carte, care nici măcar nu există dar poate se gândesc să facă.

Pe scurt este vorba despre Diana Bishop, o vrăjitoare care nu vrea să audă de magie și își respinge calitățile. Își construiește cariera fără a se folosi de magie. Viața ei monotonă este dată peste cap când descoperă în Biblioteca Bodleiană o carte misterioasă. Toate ființele supranaturale sunt în căutarea ei și așa îl întâlnește pe vampirul Matthew Clairmont.

Atât. Nu vă dau mai multe detalii, cred că e suficient cât să vă introduc în poveste.
Ceea ce vreau să menționez este că, la fiecare sfârșit de capitol, sunt menționate datele istorice care au fost folosite pe parcursul capitolului, date adevărate. Ce se întâmpla în acel secol, în acel an, cine este Cutărescu în istorie, ce a avut loc la momentul respectiv, etc. Fapt care mi se pare că face cartea foarte credibilă și îți arată că se învârte în jurul adevărului. Și mai înveți și puțină istorie.

image

Sper că v-am convins sau că v-am făcut curioase. Eu cărțile le-am citit pe telefon. Prin descărcarea aplicatiei Elefant Reader am primit volumul I gratis. A doua carte am descărcat-o de pe Google, este ușor de găsit. Cea de a treia am cumpărat-o de pe site-ul Elefant, deoarece abia a apărut în 2015 și încă nu a pus nimeni copia pe internet. Cel puțin nu acum o luna-două în urmă când am căutat-o eu să o citesc. De atunci până acum nu am mai început altă carte. Sunt în căutare așa că orice recomandare este bine venită.

Lectură plăcută!

Like ☆ Share ☆ Follow Me : FacebookBloglovin

6 thoughts on “Cartea pierduta a vrajitoarelor de Deborah Harkness – recenzie

    1. Vaaaai.. Țin minte că m-am apucat de multe ori să citesc Ion și niciodată n-am reușit să trec de începutul plictisitor. De două ori am adormit cu cartea în mână :))

    2. 😂 Scuze dar Ion chiar nu a fost favoritul meu. Mi-a fost greu să citesc rezumatul.. Dacă nu-mi place o carte e un chin să o citesc. Și mai ales dacă nu mă atrage de la început. 😆

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 MARA. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes
Scroll Up