Site Overlay

“Makeup is not a mask that covers up your beauty; it’s a weapon that helps you express who you are from the inside.” – Michelle Phan

Exercitii pentru incepatori: picioare/Beginners exercises routine: Legs

image

Vreau să continui ceea ce am început în acest articol: Exerciții pentru începători: Abs atunci, astăzi pentru picioare. Vara e aici, chiar dacă nu și-a făcut simțită prezența prea mult, dar curând mergem la plajă/piscină așa că ar fi bine să nu lași nici o zona nelucrată și nici un mușchi nemuncit! Când lucrăm picioarele, automat lucrăm și alte zone ale corpului (cum ar fi fesele, spatele) dar ce exerciții am ales pentru astăzi se axează mai mult pe picioare decât pe celelalte zone.

     Chiar dacă mă repet, este foarte importat să faci “încălzirea” înainte de toate. În acest fel nu riști rupturi musculare, dureri articulare sau alte năzdrăvănii!

Încălzire minimalistă :

☆ rotirea pe rând a capului, umerilor și brațelor de la dreapta spre stânga și înapoi 
☆ aplecarea corpului spre stânga- dreapta și înainte – înapoi, timp în care mențineți şoldul în aceeaşi poziție 
☆ rotirea şoldului în sensul acelor de ceasornic și invers
☆ aplecarea corpului cu mâinile înainte spre degetele de la picioare, întindeți și mențineți cât de mult posibil
☆ rotirea pe rând a gleznelor
☆ fandări înainte și lateral, întindeți și mențineți cât de mult posibil 
☆ joc de glezne

Acum ești gata! Să începem!

Picioarele au norocul de a avea parte de varietate la capitolul exerciții. Multe dintre ele se pot face la aparate și sunt foarte eficiente sau în combinație cu greutăți. Pentru că aici vorbesc de exerciții pentru începători, am ales exerciții ușoare, care se pot face acasă și nu necesită (neapărat) accesorii.

1. Fandări

Pe lângă faptul că sunt bune la încălzire, executate corect și menținând poziția mai mult timp devin exercițiile de bază în antrenarea mușchilor picioarelor. Vorbesc aici de fandările înainte dar se poate adapta și pentru fandările în lateral.

2. Genuflexiuni

Cred că este cel mai cunoscut exercițiu, l-ai întâlnit în școală și probabil era tortură la ora de sport. Acum am crescut, nu mai suntem copiii așa că e timpul să-ți schimbi punctul de vedere. Genuflexiunile sunt exerciții simple dar eficiente. Se pot face în milioane de combinații, cu ritm diferit, cu accesorii și fără. Pe lângă faptul că lucrează munchii piciorului foarte bine, fesele sunt și ele solicitate așa că.. fetele, facem niște genuflexiuni?

3. Ridicare pe vârfuri

Gambele sunt cel mai puțin lucrate și cel mai mult amânate, dar cred că trebuie schimbat acest lucru. Pentru a da un aspect frumos piciorului, gambele nu ar trebui ignorate. Astfel și gleznele sunt frumoase și subțiri așa cum ne plac nouă, femeilor. Ridicarea pe vârfuri este un exercițiu la îndemână, ușor de făcut, tot ce ai nevoie este o treaptă/prag/cutie. Floare la ureche. Picioarele depărtate la nivelul umerilor, pe vârfuri la marginea înălțimii la care lucrăm. Aducem călcâiele la nivelul degetelor și repetăm mișcarea în mai multe serii de câte 5/10/15 repetări, în funcție de rezistența fiecăruia. Gata! Gambe sexy din doar câteva mișcări (repetate cu regularitate).

Sper că v-am motivat și că v-am dat câteva idei de exerciții pe care le puteți face oricând acasă.

Cu drag,

image

7 thoughts on “Exercitii pentru incepatori: picioare/Beginners exercises routine: Legs

 1. Poate explici o data cum se fac corect genuflexiunile ca eu abia de curand am aflat cum ar fi trebuit sa le fac atatia ani :)) Anyway, I’m kind of panicking cause I still don’t have my bikini body. Oooops 😀

  1. Hahahaha dacă mă crezi în draft articolul îl construisem în alt fel, ceva de genul “execuție corectă:” după fiecare exercițiu dar am renunțat pentru că aveam nevoie de material foto și nu găseam ceva să îmi placă. Să fiu eu modelul era mai greu de realizat pentru că fotograful meu (iubi) este ocupat în momentele însorite ale zilei.. Poate voi reuși să fac un astfel de articol, acum că ies mai des la alergat (vreme mai bună). Anyway.. If you don’t have the bikini body then who?? :))))

  2. Gand la gand cu bucurie, cum s-ar zice 😀
   Sunt pe minus la tonus si putin pe plus la celulita ca m-am lenevit. In fine, nu m-am lenevit ci mi s-a diminuat semnificativ timpul liber si parca nu mai am energia nici pentru amarata aia jumatate de ora :))

  3. Hhmmmmmmm să mai citești o dată: https://mmarastyle.wordpress.com/2016/02/29/cum-sa-ramai-motivat/ ??? :)))) Lasă lenea și treci la treabă că nu cred că ai foarte mult de lucrat. De celulită oricum e imposibil să scăpăm vreodată doar prin exerciții și mâncare sănătoasă..sunt mai multe chestii de făcut (masaje,creme). Eu una am renunțat la ideea că voi putea scăpa de celulită.. Deși nu mă supăr dacă dă vreo minune ceva peste mine!:))))

 2. Doamne, chiar ca intotdeauna am urat genuflexiunile! Si acum ABIA le fac si ma ia si ameteala din cauza lor cateodata. Eu vreau sa ma apuc de sala, in curand, doar sa nu mai fiu asa de aglomerata! Si apoi.. sa inceapa transpiratia :))

  1. E foarte bine să transpiri și dacă nu poți transpira în voie la sală, atunci unde?:)))) Poți face împachetări să transpiri și mai,mult în zonele unde dorești! Pupici :* sper să ai timp la un moment dat de sală! :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2019 MMaraStyle. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes
Scroll Up