Site Overlay

Importanța micului dejun

Micul dejun, după cum știți ( sau ar trebui să ştiți ) este cea mai importantă masă a zilei.

Când eram la școală sau la liceu, săream peste micul dejun deoarece mai tot timpul mă grăbeam. Ori nu mă trezeam la timp ori pierdeam prea mult timp făcând alte chestii ori pur și simplu îmi era lene. Ni se întâmplă tuturor. Nu doar școlarilor sau liceenilor, chiar și noi care acum mergem la servici întâmpinăm dificultăți dimineața la trezit sau lipsa de timp.
Știu că dimineața, dacă nu mănânci când ți-e foame, senzația trece și automat nu mai avem instinctul de a mânca. Cu timpul ne-am obișnuit iar acum mulți dintre noi folosim această scuză și anume ” Nu mi-e foame dimineața, nu pot mânca. “. Dar adevărul este că deși nu avem senzația de foame, stomacul nostru este gol. În timpul nopții stomacul digeră tot ce e de digerat, consumă din rezerve apă etc. Dacă nu îi oferim dimineața lichide pentru hidratare şi surse de energie pe care să le utilizăm până la ora prânzului , ce se va întâmpla? Organismul va consuma din rezervele de grăsime, ca mai apoi după amiaza când va primi provizii el le va depozita și cel mai probabil va depozita mai mult decât a consumat, doar “în caz de” . Obișnuind organismul așa, nu facem decât să stresăm metabolismul.
Am încercat să explic pe înțelesul tuturor fenomenul, iar dacă doriți să citiți amănunțit ce spune medicul în legătură cu micul dejun vă invit să dați click AICI.

A consuma micul dejun zilnic nu înseamnă că va face miracole pentru siluetă sau alte bazaconii. Mai contează și ce mănânci pe parcursul zilei și câtă mișcare facem. Dar micul dejun oferă o stabilitate metabolismului, vei fi mult mai productiv dimineața și la prânz nu te va izbi o foame gravă care să te împingă la a mânca orice prinzi în mână în cantități considerabile. De asemenea stomacul tau nu se va autodigera.

După cum am mai spus, nu sunt specialist și tot ce spun, o spun din proprie experiență. De când nu sar peste micul dejun chiar am simțit o diferență. Am mai multă energie. Nu am mai avut dureri de stomac din cauza foamei care apare pe la 12-1 dacă nu mănânc dimineața și de obicei nu pot mânca exact în momentul ăla așa că stomacul meu urlăăă. Și eu urlu cu el de durere. Nu mai simt nevoia să mănânc în cantități uriașe pentru a-mi potoli foamea.
Cam acestea sunt schimbările pe care le-am experimentat eu. Încearcă și tu! Cu siguranță nu ai nimic de pierdut.
Câteva idei ușoare și sănătoase de mic dejun le-am sugerat într-o postare anterioară AICI.

image

Sursă

image

Sursă

image

Sursă

image

Sursă

Like ☆ Share ☆ Follow Me :
FacebookBloglovin
TwitterInstagram

5 thoughts on “Importanța micului dejun

  1. de obicei de dimineata pe stomacul gol aleg sa mananc multe fructe, dupa care la un interval de timp ceva mai consistent…primesti un boost de energie important pentru toata ziua 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2019 MARA. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes
Scroll Up