Site Overlay

“Makeup is not a mask that covers up your beauty; it’s a weapon that helps you express who you are from the inside.” – Michelle Phan

Lupta cu mătreața

 

image

Am câteva luni bune de când mă lupt cu cojițele și mătreața. Ba scalp uscat, ba uleios, ba mâncărimi, ba toate în același timp. Știu că are de-a face cu schimbarea prin care am trecut dar niciodată nu mi-a fost atât de greu să remediez problema.

La început, după ce am făcut greșeala și am schimbat șamponul tocmai din cauză că-mi apăreau cojițe, am încercat să revin la șamponul meu preferat din Ro și anume Sayos Repair. O perioadă a fost bine.. tot aveam dar nu era de speriat, aproape că nici nu se observa.
Apoi am plecat acasă. Iar schimbare de climă, apă și șampon. De la întoarcere și anume de la sfârșitul lui august mă lupt continuu cu cojițele.

Amestecând stresul, băile fierbinți, apa nasoală, șampoanele, rezultatul a fost dezastruos pentru scalpul meu.
M-am gândit că e de vină șamponul așa că l-am cumpărat pe cel mai scump găsit în magazin și anume:

image

Nu am văzut nici o îmbunătățire în privința scalpului meu deja afectat dar are efecte placute pentru păr. Și bănuiesc că, dacă nu aveți scalp cu probleme este nemaipomenit și vine în 3-4 variante. Șamponul curăță bine părul și nu îl atacă iar balsamul este minunat. Ai nevoie de o cantitate mică și părul tau devine mătăsos și ușor de pieptănat.

Când am văzut că nu am ajuns la nici un rezultat cu Ogx, am început să caut pe net remedii. Am citit că uleiul de cocos este foarte bun și contribuie la combaterea mătreții așa că l-am cumpărat cu prima ocazie. Intradevăr după o mască cu ulei de cocos pe scalp dar și pe par am văzut o mică schimbare dar după prima spălare am ajuns înapoi de unde am plecat. Cred că pentru o problemă minoră cu mătreața are efecte grozave dar pentru mine și cojițele mele nu a funcționat. În schimb pentru păr a avut un efect UAU! Pur și simplu părul prinde viață. Moale ca mătasea, ușor de pieptănat, frumos mirositor și nu! Efectul nu a dispărut după prima zi și nici după prima spălare.

În timp ce făceam cercetări am descoperit Eucerin. Am zis că asta trebuie să fie șansa mea. Am căutat de mi-au ieșit ochii pe aici și nu am găsit. În cele din urmă am descoperit un site și am comandat. Cum am ales șamponul? Păi am intrat pe site-ul lor oficial și am citit despre fiecare în parte, ce face și cum funcționează. Am ales varianta Dry Dandruff deoarece aceasta era problema cu care mă confruntam. Am fost foarte fericită când mi-a ajuns comanda și abia asteptam să îl folosesc. După prima spălare nu am văzut nici un efect. După a doua doar o mică schimbare. Am terminat șamponul și tot nu am scăpat în totalitate dar mai rău a fost că mi-a uscat părul.

image

Acum mă confruntam și cu scalp uscat și cu păr uscat. Am fost la coafor, mi-am tuns vârfurile și am început din nou căutarea. Pentru problemele de la acea vreme am ales Dove sublime oil. Un șampon reușit aș putea spune însăăăăă părul meu a început să se îngrașe la o zi de la spălare ceea ce mie nu mi s-a mai întâmplat de mult. Eu de obicei mă spăl o dată pe săptămână. Abia în a treia zi mi se îngrașă puțin dar dacă îl țin prins nu se observă și îl țin cam două zile. Așa răresc eu spălările. În fine ideea e că au reapărut cojițele cu toate că părul era gras.

image

Ultima variantă pe care am ales să o încerc a fost tot de la Eucerin dar de această dată Eucerin pentru hipersensibilitate. Și ca să fiu mai sigură de efect am luat și tratamentul pentru calmare deoarece mâncărimile erau mai frecvente. Abia acum pot spune că  am scăpat! De la prima spălare am văzut o schimbare. Defapt doua. Mi-a curățat frumușel mătreața și părul nu s-a mai îngrășat imediat ci din a 3 a zi cum e şi normal. După a doua spălare cojițele au dispărut. Acum sunt la a 4 a cred și totul este bine. Am folosit tratamentul doar o dată pentru că observ că nu am nevoie. În combinație cu şamponul folosesc balsamul de la Ogx cu ulei de Macadamia ca să evit uscarea și am în plan o mască cu ulei de cocos săptămâna asta!

image

image

Știuuuu! A fost o poveste lungă dar am vrut să vă împărtășesc fiecare pas prin care am trecut până am ajuns la o soluție ca să puteți învăța și voi din asta! Am un scalp supersensibil care a devenit așa din cauza stresului, a apei de aici care serios e albă când e caldă și a schimbărilor de climă și șampoane. Sper că va fi de ajutor, vă pup!

Kisses & Take care

Like ☆ Share ☆ Follow Me :
FacebookBloglovin
TwitterInstagram

Author: Mara

Makeup artist, blogger si vlogger. Norocul face sa-mi pot exprima creativitatea atat in job-ul de zi cu zi, ca makeup artist, cat si prin scrisul pe acest blog, prin fotografiile pe care le fac modelelor sau poduselor si videoclipurile pe care le creez pentru canalul de YouTube. Toate se imbina perfect si le puteti descoperi rand pe rand pe acest blog devenit baza a tot ceea ce fac.

5 thoughts on “Lupta cu mătreața

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2019 MMaraStyle. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes
Scroll Up