Site Overlay

“Makeup is not a mask that covers up your beauty; it’s a weapon that helps you express who you are from the inside.” – Michelle Phan

Rutină: apă, paie și bătaie

Aceasta să fie formula magică?

Gluumesc, glumeesc!
…dar orice gluma e pe jumătate adevărată.
Așa îmi place mie să spun când încep să abordez un stil de viață sănătos : “ Ce mâncăm azi? Apă, paie și bătaie.

Ok! Lăsând gluma deoparte, e foarte important să consumăm cât mai multe lichide, să mâncăm puțin dar consistent și să facem mișcare. Cam asta reprezintă adevărul din gluma mea.

image

Sursa foto

        Nu sunt expertă și nici nutriționist dar oricine dorește să facă o schimbare nu are nevoie de aceste calități. În zilele nostre informația e gratuită și pe internet găsim orice vrem să aflăm.

Să vă spun ceva despre mine. În trecut am jucat volei. Cam 5 ani jumătate. Sunt inițiată în lumea sportului deci știu ce exerciții să fac când vreau să încep o rutină sănătoasă. Nu am fost niciodată capabilă să țin o dietă ( nu sunt de acord cu dietele) dar nici nu m-am lăsat să ajung în situația să fiu nevoită să țin una. După ce m-am lăsat de sport, am continuat să ma duc la sală însă în timpul liceului m-am lăsat și de asta.. din cauza examenelor și programului încărcat dintr-un liceu de renume. Acum că lucrez chiar nu am timp de sală dar să fim serioşi, exercițiile fizice se pot face foarte ușor și acasă. De asemenea, să mănânci cât de cât sănătos nu e un lucru greu de realizat. Bun, am să las pălăvrăgeala și am să vă spun cum încerc eu să am un stil de viață sănătos.

Primul pas a fost să renunț la băuturile carbogazoase și să măresc doza de apă consumată pe zi. Înainte nu consumam apă aproape deloc, doar pepsi twist, fanta, cafea, sprite.. cam așa ceva. Am început să umblu cu un bidonaş de 0,5 l apă cu mine peste tot. În decursul unei zile reușeam să îl termin. Apoi 0,75 l, acum beau cam 1 l doar apă pe zi + alte lichide.

image

Sursa foto

Între timp am schimbat câte ceva și în alimentație. Am renunțat la fast-food, cartofi prăjiți, în general am rărit și prăjelile. De asemenea am început să folosesc ulei de măsline. Am introtus în alimentația mea mai multe legume, fructe, salata, spanac, brocoli, sparanghel, ciuperci etc. Foarte important este să nu săriți peste micul dejun. Oricât de mic ar fi el ( în cazul în care nu aveți timp ) trebuie să existe în rutina voastră….dar vom vorbi și altă dată despre asta.

Până m-am obișnuit cu schimbările, mi-am cumpărat o saltea de fitness și două gantere mici (2kg fiecare) . După ce m-am simțit pregătită am început exercițiile. Încerc în fiecare dimineață când am timp, să lucrez. Abdomenul, picioarele, fesele, brațele. Nu contează ce, ceva! Dacă nu știți cu ce să începeți, ce exerciții să alegeți, în ce ordine să le faceți, YouTube este prietenul vostru cel mai bun. Alegeți un program pentru începători până în 20 de min și începe!

image

Sursa foto

Toate aceste schimbări le-am făcut treptat. Nu spun că trebuie să fie neapărat ceva brusc care vă poate afecta într-un anume fel. Vreau doar să vedeți că se poate, că e ușor. Sper că am transmis un mesaj pozitiv și că te-am motivat să faci și tu o schimbare.

Pentru că ar fi un articol prea lung( și risc să nu aibă nimeni răbdare să îl citească ) să scriu și despre rutina mea, mai în detaliu, am să fac un post separat.

Până atunci te las pe tine să îți construiești și să îți personalizezi singurel/singurică stilul sănătos.

Pupici
💋

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2019 MMaraStyle. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes
Scroll Up