Site Overlay

“Makeup is not a mask that covers up your beauty; it’s a weapon that helps you express who you are from the inside.” – Michelle Phan

Rutina mea zilnică: apă, paie și bătaie

image

Hello hello!
Astăzi vreau să vă prezint rutina mea zilnică, ca o continuare a postului anterior ( dacă nu știți click AICI ) unde v-am povestit cum încerc să am un stil de viață sănătos. Nu intră în categoria beauty, nu vă voi prezenta produse de îngrijire/curățare/make-up ci doar voi încerca să fac o poză de ansamblu al stilului de viață pe care l-am abordat şi care cred eu că a luat deja formă și s-a stabilit binișor în rutina mea.

~  De cum mă trezesc, nu sar peste pașii de curățare a tenului şi a danturii. Beau puțină apă iar apoi îmi petrec câteva minute verificând notificările, mailurile, mesajele etc. În timpul ăsta apa îmi va pune metabolismul în mișcare. Când am terminat, îmi pregătesc micul dejun. Nu sar peste micul dejun orice ar fi. Indiferent cât înseamnă el ( un iaurt, o banană, o cană de lapte ) încerc în fiecare dimineață să îi ofer organismului meu surse de energie pe care să le folosesc până la următoarea masă. Sunt multe de spus și de explicat pe acest subiect de aceea am ales să fac o postare separată în care să ating toate punctele pe care aș dori să le ating chiar acum. Însă dacă o fac va fi puțin peste subiect și prea lung, așadar mă opresc aici și voi continua cu rutina. De obicei la micul dejun consum ouă, brânză, legume, fructe, lapte, iaurt, mezeluri, ceva dulce etc. Am pregătit și câteva exemple : doua ouă ochi, o felie de brânză  ( telemea/caș/feta) o roșie mică, jumătate de ardei/castravete și un pahar de suc natural de portocale/măr/pară. Asta în cazul în care am timp. Dacă nu am timp pun într-o cană câteva linguri de iaurt natural şi adaug cornflakes sau fructe. O altă alternativă când te grăbești sunt fructele, eu prefer banana sau mărul și un pahar de suc natural SAU lapte cu cereale.
Ok după ce termin, îmi găsesc ceva de făcut până se așează mâncarea în stomac cum ar fi : îmi pregătesc hainele, strâng masa sau alte chestii care au rămas aiurea de cu seară, fac patul și pregătesc salteaua de fitness. Mă “echipez” ca să spun așa și încep încălzirea. Niciodată nu începeți exercițiile fără a vă încălzi muschii și articulațiile. Pentru că nu vreau să transpir, aleg exerciții ușoare și fac pauze între ele. Încerc de asemenea să nu mă lungesc mai mult de 40 de minute. Când am terminat pun totul la loc, mă îmbrac și sunt gata de plecare. Machiajul îl aplic rapid deoarece nu este complex ( fond de ten, sprâncene, rimel, buze – gata! ).
La prânz prefer să mănânc ceva care să conțină carne de pui, vacă sau pește sau supă/ciorbă. Legume ca garnitură sau orez. După cum vă spuneam am mai rărit prăjelile iar fastfood nu mai mănânc deloc. Nu mai consum băuturi carbogazoase și chiar simt stomacul meu mai fericit! :))
Seara încerc să nu mănânc prea mult. Mai ales că ajung târziu în majoritatea timpului, prefer să mănânc rapid o salată/ton/brânză sau chiar nimic. Nu uitați pe parcusrul zilei încercați să beți cât mai multă apă! Chiar dacă la început va fi greu dar ea cu siguranță va face bine corpului vostru. Bine înțeles nu merg la somn fără demachiere și spălarea danturii și vă sfătuiesc să faceți la fel.

Cam aceasta este rutina mea, încercând să mănânc sănătos și să fac exerciții zilnice. Recunosc că de exerciții nu am timp mereu dar merg pe jos uneori sau folosesc scările. Indiferent că am parte de miscare sau nu în decursul unei zile, mâncatul sănătos este prioritatea mea.

Vă invit la comentarii, vreau să știu părerea și sugestiile voastre și să îmi spuneți dacă și voi aveți o rutină sănătoasă sau dacă simțiți nevoia să faceți această schimbare.

Pupici
💋

Like ☆ Share ☆ Follow Me : FacebookBloglovin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2019 MMaraStyle. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes
Scroll Up