Site Overlay

“Makeup is not a mask that covers up your beauty; it’s a weapon that helps you express who you are from the inside.” – Michelle Phan

Vampire Academy ( Academia Vampirilor )

Am citit titlul pe blogul Creşetor de zâmbete și nu am avut nevoie de mai mult. Am căutat repede pe net și am descoperit 6 volume. Nu m-am speriat și le-am descărcat tot atunci! Nu știu de ce dar parcă am avut o presimțire că va fi o serie frumoasă! Mie și așa îmi plac cărțile/filmele/serialele SF cu vampiri, vrăjitoare, puteri paranormale sau supranaturale și alte bazaconii deci nu am dat greș cu seria asta:

image

1. Academia Vampirilor de Richelle Mead
2. Inițierea
3. Atingerea umbrei
4. Jurământ de sânge
5. Limitele spiritului
6. Sacrificiul final

Ce mi-a plăcut?
Complexitatea poveștii, ideea și stilul de a povesti a lui “Rose”. A fost genul ăla de carte în care nu prea poți să ghicești ce urmează sau cum se va termina. Multe personaje, multă acțiune, dragoste, prietenie, viață și moarte. Emoțiile sunt transmise impecabil și ajung unde trebuie, că altfel nu-mi udam obrajii pe ici pe colo :)) hahahaha.

Ce nu mi-a plăcut?
De când am trecut la volumul doi am observat o bună parte din început dedicată unui rezumat a ceea ce s-a mai întâmplat în vol unu și ce sunt vampirii, dhampirii și strigoii. Pentru volumul doi mi sa părut ok, chiar dacă și pe parcurs s-au tot repetat ( amintit ) chestii. Neplăcerea mea a început când am văzut, treptat, trecând de la un volum la altul că tiparul continuă. De ce nu mi-a plăcut? Pentru că mi se părea o pierdere de timp și o irosire a paginilor. Cineva care începe cu vol 2/3 tiparul acesta al “reamintirilor” poate fi de folos, pentru că te introduce mai mult în poveste și te face să începi cu începutul. Dar nu cred că cineva se apucă de o serie începând cu vol 4/5.

În fine, eu una am sărit peste părțile alea și am trecut direct la subiectul care mă interesa. Altceva nu am de obiectat! :))

image

image

Am văzut și filmul. Nu vă recomand. O porcărie totală. Un eșec. Nici nu știu cum să-i spun. Dacă nu ați citit cărțile nu înțelegeți nimic din film. Se sare de la o acțiune la alta. Nu este evidențiată relația dintre Rose și Dimitri, nici dintre Lissa și Rose. Se petrec toate foarte repede și gata filmul. Așadar Nu! Puteți sări peste fără nici o problemă.

Dar cărțile le recomand cu căldură!
Spor la citit!
O duminică frumoasă în continuare!
Pupici
💋

Like ☆ Share ☆ Follow Me :
FacebookBloglovin
TwitterInstagram

Author: Mara

Makeup artist, blogger si vlogger. Norocul face sa-mi pot exprima creativitatea atat in job-ul de zi cu zi, ca makeup artist, cat si prin scrisul pe acest blog, prin fotografiile pe care le fac modelelor sau poduselor si videoclipurile pe care le creez pentru canalul de YouTube. Toate se imbina perfect si le puteti descoperi rand pe rand pe acest blog devenit baza a tot ceea ce fac.

2 thoughts on “Vampire Academy ( Academia Vampirilor )

  1. ghelbere elena says:

    Nu suport cartile si filmele care au subiecte de groaza. Oricat de bine ar fi scrisa sau realizat un film nu ma intereseaza.

    1. Nu este o carte cu un subiect de groază. Este o combinație între acțiune, dragoste, dramă. Găsești cam de toate în ea. Doar că sunt și vampiri pe acolo. Mie îmi plac. Nu mă deranjează :d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2019 MMaraStyle. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes
Scroll Up